A 2N® beltérikre már SOS gombot is köthet

A 2N®Indoor Talkhoz és 2N® Indoor Compacthoz elérhető legújabb firmware lehetővé teszi egy dedikált SOS gomb csatlakoztatását.

Ajtócsengő gombot már eddig is csatlakoztathatott 2N beltéri egységekhez. A legújabb 2.28-as firmware-rel azonban az ajtócsengő gomb helyére SOS gombot köthet.

A lakók használhatják ezt a gombot vészhelyzetek esetében, például hirtelen bekövetkező egészségügyi problémánál. Vészhelyzeti hívás esetén a rendszer bármilyen beszélgetést megszakít, hiszen ezek a hívások a legfontosabbak. Az adminisztrátorok megadhatják, hogy ezek a hívások hova legyenek irányítva.

Ez a funkció remekül használható például gondozó otthonokban. A lakóknak egyszerűen le kell nyomniuk az ágyuk mellé felszerelt SOS gombot, amely a lakásukba telepített 2N® Indoor Talkhoz van csatlakoztatva, aztán a nővérszobában lévő 2N® Indoor Compacton fogadhatják a hívást. A hívások nem feltétlenül csak beltéri egységek között mehetnek végbe, akár helyi hálózatra kötött IP telefonra vagy 2N interkomra is irányíthatók.

Arra is gondoltak a 2N-nél, amikor egy másik épületben lévő embert is figyelmeztetni kell. Mindkét 2N eszköz hálózatra köthető a My2N felhőszolgáltatással. A lakók hívását akár 16 különböző helyre lehet irányítani.

A 2N® Indoor Talk és 2N® Indoor Compact legújabb, 2.28-as verziójú firmware-e letölthető a 2N weboldaláról.