Az Axis ARTPEC chipjének 7. generációja új képességekkel ruházza fel a kameráikat

Az Axis bejelentette a saját fejlesztésű, hálózati videóra optimalizált ARTPEC chipjének 7. generációját. A chip számos új funkcióval és képességgel fogja felruházni a jövőben megjelenő Axis hálózati kamerákat. Ilyen képességek például a még jobb képalkotás, fejlesztett biztonsági funkciók, még magasabb hatásfokú tömörítés és impresszívebb analitikák futtatása. A chipet teljes mértékben az Axis fejlesztette, így kiberbiztonsági szempontból is megbízható. A jövőben az új chip az Axis hálózati videó termékeinek jelentős részében helyet fog kapni. Az egyik első kamera, amelyben ez a chip lapul, az az AXIS P1375, amelyet az ISC West eseményen mutatott be az Axis 2019. áprilisában, Las Vegas-ban.

"A jelenlegi piaci helyzetben úgy hisszük, az Axis nagy előnnyel rendelkezik, mivel egyike azon kevés gyártóknak, akiknek saját fejlesztésű system-on-chipjük van," magyarázza Johan Paulsson, Chief Technology Officer. "Teljes irányításunk van minden egyes tranzisztor felett, amely bizalmi és kiberbiztonsági szempontból kiemelkedő. Ezen felül, más chipekkel ellentétben ez nem egy általános célú, hanem 100%-ig a magas minőségű Axis videomegoldásokra optimalizált chip."

Még jobb képalkotás bármilyen körülmények között, bármilyen módban

A teljesen újratervezett képfeldolgozó pipeline-nak köszönhetően a chip még tovább javítja az összes Axis által fejlesztett technológiát, amelyek a rossz fényviszonyok közötti rögzítésre lettek alkotva. Például, a Lightfinder 2.0 még szaturáltabb és valósághűbb színeket fog nyújtani alacsony megvilágítottságban, a sötétben mozgó objektumokat is élesen megjelenítve. A Forensic WDR szintúgy tisztább képeket fog eredményezni a mozgó objektumok esetén, továbbá, ahol a jelenet magas háttérvilágítású, és nagy a különbség a kép legvilágosabb és legsötétebb pontja között, ott még részletesebb lesz a kép. A megnövekedett fényérzékenység az infravörös világítással rendelkező Axis kamerák esetén pedig megnöveli a látótávolságot.

Fejlesztett biztonsági funkciók

Az ARTPEC-7 beépített biztonsági funkciókat hoz az Axis kamerákba, például aláírt firmware-eket, hogy csak hitelesített firmware-t lehessen telepíteni, és biztonságos indítást, amely megakadályozza a nem hitelesített firmware-ek indulását.

Magasabb hatásfokú tömörítés

A jövőbeli Axis kamerák lehetővé teszik majd a felhasználóknak, hogy válasszanak a H.264 és H.265 kódolás között, attól függően, hogy melyik felel meg jobban a rendszerüknek és a megfigyelési igényeiknek. Mindkettő kódolási szabvány még kisebb sávszélesség- és tárhelyigénnyel fog rendelkezni az Axis Zipstream technológiával kombinálva, a képminőség romlása nélkül. Továbbá, a felhasználók bármikor megváltoztathatják a választott kodeket az elvárásaiknak megfelelően.

Még lenyűgözőbb analitikák

Végezetül, a chip valós idejű objektum detektálási motort kapott, amely segítségével az Axis és az Axis partnerek impresszív analitikákat fejleszthetnek az emberek, arcok és objektumok detektálásához és megkülönböztetéséhez.

Mindezen fejlesztésekkel az Axis ARTPEC chipjének 7. generációja még magasabbra helyezi a lécet a hálózati videomegfigyelésben.

További információkat az Axis weboldalán talál.