Hamarosan itt a Milestone XProtect 2019 R1: 5 újdonság

A világ vezető videomegfigyelő szoftverének a gyártója, a Milestone Systems élen jár a termékének frissítésekkel való támogatásában. A népszerű XProtect videomegfigyelő szoftverüknek évente háromszor jelenik meg új verziója, közöttük viszonylag kisebb frissítésekkel és, Milestone-os nyelven, Device Packekkel, amelyekkel a Milestone folyamatosan bővíti a VMS-ük funkcióit, biztonságát és eszköztámogatását. A tavalyi utolsó főbb XProtect verzió a 2018 R3 volt, amelyhez mostanában jelent meg a legújabb Device Pack.

Most már 2019-et írunk, így a Milestone, a szokásához híven, év elején jelentkezik a legújabb verzióval, az XProtect 2019 R1-gyel, amelynek az újdonságait várhatóan február 5-étől élvezhetik a felhasználók.

Kedvcsinálóként összeszedtük a legérdekesebb új funkciókat:

1. Kétirányú hangátvitel a Mobil és Web kliensben (push to talk)

Nem kell feltétlenül a számítógép előtt ülnie ahhoz, hogy kommunikáljon másokkal a videomegfigyelő rendszerén keresztül. Hallgathatja a kamerákon lévő mikrofonokba érkező hangot, és közben beszélhet is a hangszórókon keresztül a Mobil és Web kliensben (push to talk), miközben figyelheti a kamerák képeit. Ez különösen hasznos például beléptetésnél, de gyorsabban reagálhat behatolókra, és ha valamilyen problémát észlel valahol, akkor sem kell a központban lennie ahhoz, hogy figyelmeztesse az embereket, hogy el kell hagyniuk egy területet.

2. A Milestone rendszámfelismerő (LPR) funkció integrációja harmadik felek számára

Nincs szükség a Management Clientre a rendszámok kezeléséhez: az LPR 2019 R1-től kezdődően létrehozhat és kezelhet rendszámlistákat egy egyszerű weboldalon keresztül külsős alkalmazásokban.

3. 64-bites Smart Client lejátszó exportáláshoz

A 64-bites lejátszóval, amely még jobb H.265 és plugin támogatást tartogat, teljesen kiaknázhatja a rendszerében rejlő lehetőségeket exportált videóknál is.

4. Még egyszerűbb lett a hardverek hozzáadása

Az üzlete növekedésével a videorendszerének is növekednie kell, hogy továbbra is kielégítse az igényeit. A bővítés a felújított hardver hozzáadása varázslóval még egyszerűbbé vált; több eszköztípust is kiválaszthat benne egyszerre eszközök hozzáadásánál.

5. Alapértelmezettként titkosított kommunikáció a végponti eszközök és rögzítőszerver között

A teljes belsős hálózatán titkosítva történhet a kommunikáció hitelesítési adatokat felhasználva, hogy semmiképpen ne tudják azt lehallgatni, optimalizáltan, a rendszer teljesítményének az észrevehető romlása nélkül.

Oktatóanyagok

Az új verzióhoz elérhetőek a legújabb oktatóanyagok is: rendszerintegrátoroknak a Milestone oldalán a Partner Learning Portalt kell keresni és bejelentkezni. Végfelhasználók a Customer Learning Portalon INGYEN kaphatnak oktatást.