Közeleg a Wisenet7, az új AI SoC a Wisenet kamerákba!

Beharangozó videót és dedikált weboldalt kapott a Hanwha Techwin következő generációs system on a chipje (SoC-ja), amely Wisenet kamerák lelke lesz a jövőben. A Hanwha Techwin saját fejlesztésű Wisenet7 elnevezésű SoC-ja AI képességekkel és új biztonsági funkciókkal érkezik, továbbá természetesen a képfeldolgozásban is óriási ugrást várhatunk tőle.

Fejlett képfeldolgozás

A Wisenet7-tel felszerelt kamerák ultramagas minőségű és 4K felbontású felvételek készítésére lesznek képesek fejlett WDR mellett. A lencsetorzítás korrekció mellett a Hanwha Techwin szabadalmaztatott zajcsökkentő megoldásával is rendelkezni fognak, így kevés fénynél és sok mozgás esetén is kristálytiszta videót tekinthet majd meg rajtuk.

Maximális biztonság

Attól a pillanattól kezdve, hogy egy Wisenet7 eszköz csatlakoztatásra fog kerülni egy hálózatra, a secure boot funkció megvédi majd a kamerát a hivatlan látogatóktól: a kamerán futó firmware-be nem nyúlhat majd bele senki az indítás után. És mi van, ha már indítás előtt bele akar majd valaki piszkálni? Erre is fel lesz készítve a Wisenet7: csakis hitelesített firmware-el fog elindul, amely garantáltan kártékony kódtól mentes.

Videomegfigyelés mesterséges intelligenciával fűszereze

A Wisenet7 mesterséges intelligencia (AI) motorja szempillantás alatt és valós időben érzékelni és osztályozni fogja a képeken látható objektumokat. Az erőteljes SoC egyszerre nagy mennyiségű objektummal is könnyedén meg fog bírkózni, legyenek azok személyek és járművek, vagy azokon belül a személyek arcai és a járművek rendszámai. A kamerák által a videókon kívül rögzített tetemes mennyiségű adatot egyszerű lesz keresni és analizálni AI alkalmazásokkal. Továbbá például a mozgó falevelek, a képzaj és a mozgó árnyékok által generált téves riasztások száma is szignifikánsan csökkenni fog az AI által.

További információkat a Wisenet7 weboldalán talál angol nyelven.