Videomegfigyelés metrókban és aluljárókban

MAGAS TELJESÍTMÉNYŰ VIDEOMEGFIGYELÉSI MEGOLDÁSOK SEGÍTIK BIZTONSÁGBAN TUDNI A METRÓKAT

Jon Hill, a Hanwha Techwin Europe üzletfejlesztési menedzsere elmagyarázza, hogyan segítik a magas teljesítményű kamerák és rögzítő eszközök a metróhálózatok üzemeltetőit a metrók bűntényektől való megóvásában.

Mivel a bűntények és a balesetek száma eddig példátlan szintekre emelkedett a metróhálózatokban, sürgősen szükség van olyan biztonsági megoldásokra, amelyekkel gyorsan és okosan tudunk reagálni azokra.

A Hanwha Techwin bármilyen környezetbe kínál biztonsági videomegfigyelő megoldásokat, az állomások vágányait és a vasúti kocsikat is beleértve, magas teljesítményű mobil megoldásokkal.

 

 


A metróhálózatok ma már elengedhetetlenek a városi életben, milliók és milliók használják őket szerte a világon. Azonban a magas népszerűségükkel együtt járnak a különféle bűncselekmények és balesetek, beleértve a terrorizmus, testi sértés és zsebtolvajlás növekvő veszélyét. Ebből az okból kifolyólag a publikus területek, köztük a metrómegállók és szerelvények is, csúcsminőségű biztonsági videomegfigyelő megoldásokat igényelnek, gördülékeny reakciót lehetővé téve ezekre az incidensekre és balesetekre, amely reakciókkal csökkenthetők ezek a veszélyek.

Bizonyos nyilvános helyek, például a jegypénztárak és a platformok, különösen rossz megvilágításnak vannak kitéve és gyengén fedhetők le teljesen videokamerákkal. Továbbá a tiszta és stabil videók előállítása a metrószerelvényekben és a vasútvonal frekventáltabb helyein is nehézkes feladat. Ezek miatt a jó minőségű biztonsági videomegfigyelő megoldások iránti igény növekszik a metrókban/aluljárókban, amely megoldások precíz megfigyelést tesznek lehetővé kihívást jelentő környezetekben.

Régiótól függően különböző előírásoknak kell megfelelni, a kihívások mégis rendkívül hasonlóak. A nyilvános területek megfigyelése, úgymint a vágányoké, belépési pontoké, széles nyílt tereké és metrószerelvényeké, magas felbontású rögzített és többszenzoros kamerákkal van elérve a jó lefedettségért és a videomegfigyelés hatékony használatáért. A Wisenet XNF-8010R 6 megapixeles, magas felbontású fisheye kamera például lehetővé tesz teljes 360°-os megfigyelést, vakfoltok nélkül, számos videomegfigyelő kamerát kiváltva. A beépített mikrofon az audioanalitikákkal kombinálva képes detektálni és felismerni a hangos és nem mindennapi zajokat, mint például sikoltást és üvegcsörömpölést. Számos különféle helyre telepíthető, pl. beltérbe, kültérre, plafonra és falra. Van belőle mobil verzió is szerelvényekre, M12 csatlakozóval ellátva.

Miközben az emberek a metróra várnak a vágány mellett, a potenciális balesetekre adott gyors válasz létfontosságú. A 2 megapixeles, magas felbontású Wisenet XNV-6080R folyosó nézet funkciót kínál, hosszú és vékony vágányok hatékony megfigyelésére. Baleset esetén, ha például egy személy a metrósínekre esik, szükség van a pontos videoadatokra, amelyek segítik a személyzetet a gyors és megfelelő intézkedésben. Ahol szükséges, a Wisenet XNV-6080R infravörös LED megvilágításának a használatával akár áramszünet esetén és sötét környezetben is folytathatja a megfigyelést.

Videomegfigyelő kamerák szerelvényekbe történő telepítése esetén a magas felbontású, stabil felvételek, amelyeket a képstabilizáció technológiák nyújtanak, elengedhetetlenek. A Wisenet XNV-6022RM kompakt, 2 megapixeles mobil kamera ideális a szerelvények belterének megfigyelésére. Ez a modell tartalmazza a világ legjobb 150dB-es Széles dinamikatartományát (WDR), képstabilizációt és folyosó nézet funkciót. Képes a metró hosszú és keskeny belterének megfigyelésére, kristálytiszta videót nyújtva még a rázkódó kocsi vagy magas háttérvilágítású jelenetek ellenére is. Továbbá M12 csatlakozóval van felszerelve.

A videoadatok tárolhatók a Wisenet 16 csatornás mobil TRM-1610M NVR használatával. Ez telepíthető a járművön belülre és kettő, használat közben is cserélhető meghajtóhelyet tartalmaz, ventilátor nélküli, megerősített kialakításban. A videoadatok hosszú ideig megőrizhetők, majd vezeték nélküli kapcsolat fennállása esetén megoszhatók. Amikor a metró a szabadban halad, a GPS adatok rögzítése és a Google Térképhez való csatlakozás hatékony megfigyelést tesz lehetővé a mozgó vonatok valós idejű elhelyezkedésének kiderítésével.

„A Wisenet videomegfigyelő megoldásokkal valós időben, magas felbontásban figyelheti meg a metrómegállókban történő tevékenységeket, csak úgy, mint a tömött, mozgásban lévő metrószerelvények belsejét, így gyorsan reagálhat a különféle helyszíni problémákra, amelyek bekövetkezhetnek,” mondja Jon Hill. „Ezeknek a Wisenet termékeknek a fejlesztése mutatja, hogy elkötelezettek vagyunk abban, hogy robosztus, magas teljesítményű megoldásokat nyújtsunk az ilyen jellegű alkalmazásokhoz, hogy segítsünk az operátoroknak az utasokat biztonságban tudni és megvédeni az állomások létesítményeit és eszközeit.”

Az eredeti cikket megtekinthetik angol nyelven a Hanwha Techwin Europe weboldalán.