Beszámoló az MBF IX. konferenciájáról

Bevezető – Aspectis, mint az esemény fő szponzora

Idén március 26-28. között került megrendezésre az MBF IX. konferenciája Bükfürdőn a Hotel Caramell-ben. Az idei mottó - „A kommunikáció kora – Bábeli zűrzavar” – azt szerette volna kifejezni, hogy ebben a korban, amikor egyre többen és egyre több csatornán kommunikálunk, ráadásul nemcsak mi emberek, hanem egyre inkább a gépek is beleszólnak ebbe, vajon értjük-e egymást, vannak-e még közös pontok? A konferencia célja, hogy legalább a szakmán belül legyenek közös nevezők, értékrendek, amelyek mentén értelmes párbeszédeket lehet folytatni.

Az Aspectis számára ez a konferencia kiemelt jelentőséggel bírt, hiszen mi voltunk az esemény fő szponzorai, amely komoly kihívást jelentett cégünknek. Most 1 hét távlatából visszatekintve úgy érezzük, hogy megálltuk a helyünket és az esemény rangjához méltó volt mind a megjelenésünk, mind a konferencia számára nyújtott szolgáltatásaink. Ez különösen azért örvendetes, mert a résztvevők kommentjeit böngészve úgy tűnik, hogy ez volt minden idők egyik legsikeresebb – ha nem a legsikeresebb – konferenciája. Mivel az eddigiekre is úgy tekintettünk, mint a biztonságtechnikai szakma legszínvonalasabb seregszemléjére, ez még tovább emeli hozzájárulásunk értékét.

ASPECTIS Stand és jelenlét

Az Aspectis standja egy „otthonosan” berendezett hely volt, amelyet elsősorban arra szántunk, hogy a hozzánk látogató vendégek kényelmesen helyet foglaljanak és egy koktél, kávé, vagy üdítő mellett megbeszélhessük a szakma aktuális kérdéseit, ápolhassuk, bővíthessük végfelhasználói, partneri kapcsolatainkat, vagy csak egyszerűen örülhessünk annak, hogy újra látjuk egymást. A standot nem zsúfoltuk agyon technikával, az érdeklődők egy interaktív kijelzőn tájékozódhattak a tevékenységünkkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. Március 27-én a délutáni szekcióban Laczkó Gábor tartott prezentációt „Eljön 1984?” címmel, amelyben azt a kérdést boncolgatta, hogy elvezethet-e a technológia fejlődése oda, hogy „digitális diktatúrák” alakuljanak ki a XXI. században.

III. Aspectis Csocsó Bajnokság

Természetesen ezen a konferencián is– immár 3. alkalommal – megrendeztük az Aspectis Csocsó Bajnokságot, melynek rangját mutatja, hogy 20 csapat küzdött az értékes nyereményekért. Folyamatosan törekszünk arra, hogy mindig valami újat, jobbat kínáljunk ezen a téren is. Erre most Vágó Piros műsorvezetése, a nemzetközi borkóstoló és az interaktív kijelző - melyen folyamatosan nyomon követhető volt a verseny - jelentették a garanciát. Újdonság volt még a vándor serleg, melyet első alkalommal egy vegyes páros, a „Beatorlók” csapata vihetett haza. Innen is gratulálunk a győzteseknek és reméljük, hogy jövőre megpróbálkoznak a címvédéssel! Mi pedig törhetjük a fejünket, hogy hogyan emeljük tovább a színvonalat!

Megújult megjelenés

A konferenciára időzítettük az Aspectis megjelenésének megújítását, amely a stand kialakításától kezdve a kihelyezett Roll-Up-okon, kitűzőkön, étlapon, sőt még a prezentációk grafikai megjelenésén keresztül is egy letisztult, egységes megjelenést biztosított. Itt mutatkozott be új szlogenünk a „Szolgáltató Disztribútor” is, amely azt a törekvésünket fejezi ki, hogy a piacon nem csak az általunk képviselt prémium márkák - Axis, Milestone, Hanwha, Netavis, 2N, Paxton, Planet, Herta, FF Group – termékeinek értékesítése fontos számunkra, hanem az olyan kapcsolódó szolgáltatásoké is, mint például a tervezés, pre-sales support, helyszíni üzembe helyezés, javítás. Azt is jó volt látni, hogy minden résztvevő kitűzőjén az ASPECTIS logó virított.

Néhány szó a konferenciáról

A konferencia előadói és előadásai is kiemelkedő minőségűek voltak, mind az előadók, mind a témaválasztások, mind a prezentációk minőségét illetően. Nagy volt az érdeklődés a kerekasztal beszélgetések iránt is, ami nekünk kisebb nehézségeket okozott a csocsó verseny kezdetén… A szórakoztató programok is hozzájárultak a magas színvonalhoz, hiszen első este Kovács András Péter, míg a gálavacsorát követően Kepes András gondoskodott a kiváló hangulatról. Az Audi gyárlátogatásról sajnos - egyéb elfoglaltságok miatt – ugyan lemaradtunk, de biztosak vagyunk benne, hogy az is maradandó emlék lehetett a résztvevők számára. Aki kíváncsi a konferencia hangulatára, annak ajánljuk, hogy nézze meg a szervezők által készített összefoglaló filmecskét!

Stáblista

Az Aspectis-t a IX. MBF konferencián a kereskedelem részéről Nógrádi Andrea és Kovács Máté, a szolgáltatási üzletág részéről Morvai Gábor képviselte Laczkó Gábor ügyvezető igazgató mellett. Vendégünk volt Pelyák Norbert az Axis magyarországi képviselőjeként.

Végezetül szeretnénk köszönetet mondani a konferencia szervezőinek, hogy ismét egy magas színvonalú eseménnyel ajándékozták meg a szakmát. Kívánjuk, hogy lelkesedésük kitartson a jövőben is! Mi a magunk részéről azt tudjuk ígérni, hogy az Aspectis mindig partner lesz abban, hogy segítse ezeket a törekvéseket.

Találkozunk 2020-ban a kerek évfordulós X. MBF konferencián!

ASPECTIS Team - 2019