Hanwha Techwin PNM-9320VQP, multidirectional és PTZ kamera egyben

Tovább bővült a prémium Wisenet P sorozat! A Hanwha Techwin bemutatta a rendkívül magas minőségű PNM-9320VQP hálózati kamerát, amely egy 4 szenzoros többirányú kamera és egy beépített PTZ kamera ötvözete. Hogy miért találó párosítás ez? A multidirectional kamerafejekkel a teljes területet áttekintheti 360°-ban, amíg a PTZ kamerával tüzetesebben szemügyre veheti az látótér egy részletét, így tökéletes megoldás objektumok detektálására és akár automatikus követésére széles és nyílt területeken.

A Wisenet PNM-9320VQP-ben lévő multidirectional kamera moduláris felépítésű, ugyanis a 2 vagy 5 megapixeles kameramodulokat is helyezhet bele, bármilyen kombinációban, így ha az 5 megapixeles modulokat válassza, akkor 360°-os, akár összesen 20 megapixeles felbontású felvételeket készíthet. Továbbá a 2 megapixeles, 32-szeres optikai zoomú PTZ kameraelem képes automatikusan ránagyítani és követni egy mozgó objektumot vagy egy felhasználó által beállított preset pozícióba mozogni, amikor a mozgásérzékelő funkció jelez a többirányú kamera képének bizonyos területén.

A PTZ kamera, csakúgy, mint a 2 megapixeles kameramodulok, a világ legjobb Széles dinamikatartományával (WDR-rel) rendelkezik, amely 150dB-es képeket készít összesen 4 db különböző expozíciós idővel rögzített képkocka összefűzésével. Így olyan jelenetekben is jól látható, részletgazdag videót kap, amelyekben egyidejűleg vannak nagyon világos és nagyon sötét területek, például amikor a kívülről beáradó fény mennyisége sokkal több, mint a bent lévő fényeké. Az erős WDR-nek köszönhetően ilyen szélsőséges esetekben is egyszerre láthatja az ablakon kívülre eső és a teremben lévő történéseket. Az 5 megapixeles kameramodulok is kiváló, 120dB-es WDR képeket készítenek.

A Wisenet PNM-9320VQP kiválóan működik nagy termekben, de külterületeken is remekel. Az IK10 vandálbiztos és IP66 időjárásálló PNM-9320VQP giroszkóppal van felszerelve, amely pontos stabilizációt tesz lehetővé, amikor a kamera szélnek vagy vibrációnak van kitéve, stabilabb képet eredményezve. A további főbb jellemzők között van az 5 db beépített SD kártya hely, az adatok biztonságáért hálózati hiba esetén, a Ködtelenítő (Defog), amely korrekciókat végez a ködös időben készített homályos képeken és a Lencse torzítás korrekció (LDC), amely kompenzálja a kép torzulását széles látószögű lencsék esetén.

WiseStream II technológia, a hálózat tehermentesítése

A szép, részletgazdag, sok mozgást tartalmazó videók nagyon leterhelhetik a videomegfigyelő rendszere hálózatát, amely így az eldobhat képeket és nem fog annyira stabilan működni. Szerencsére a Hanwha Techwin kifejlesztette a WiseStream II technológiát, amely dinamikusan vezéreli a kódolást, kiegyensúlyozva a minőséget és a tömörítést a képen való mozgástól függően, drasztikusan csökkentve a hálózati adatforgalmat, miközben megőrzi a kép használhatóságát. A sávszélesség hatékonysága akár 99%-kal nő a jelentlegi H.264 tömörítési technológiához képest, ha a H.265-öt WiseStream II technológiával együtt használja. Így a hálózata tehermentesítve lesz és több kamerát képes majd befogadni, mégis teljes mértékben minőségi és használható képeket fog maga előtt látni.

Wisenet PNM-9000VQ

A Hanwha Techwin továbbá most mutatta be a Wisenet PNM-9000VQ többirányú kamerát, amely 4 cserélhető lencsemodullal rendelkezik és 360°-ban képes rögzíteni akár 20 megapixeles felbontásban, számos dologban hasonlít a PNM-9320VQP-re, de nincsen beépített PTZ kamerája.

További információkat a gyártó weboldalán talál.