Új Netavis Observer 5.0 ONVIF támogatással!

Megérkezett a Netavis biztonsági és üzleti platformjának legújabb verziója, a Netavis Observer 5.0!

A szoftverfrissítés számos biztonsággal és működéssel kapcsolatos fejlesztést tartalmaz. Az Observer 5.0 nagyobb pontossággal ismer fel arcokat, és egyszerűsödik a rendszertelepítés. Továbbá, ez a frissítés hitelesített ONVIF Profile S támogatást hoz magával, így minden eddiginél több eszközzel kompatibilis. Bizonyos kameramodelleknél és az RTSP videofolyamoknál pedig H.265 tömörítést élvezhetnek a felhasználók.

ONVIF PROFILE S TÁMOGATÁS

A támogatott eszközök bővítése

Az Observer 5.0 hitelesített ONVIF Profile S támogatása által a támogatott kameragyártók és -modellek száma megugrott. A kamera konfigurációját mostantól egy varázslón keresztül lehet elérni, amely magába foglalja az ONVIF Profile S eszközök és a natívan integrált eszközök kezelését is. Továbbá, most már lehetséges az adatvédelemért felelős személyt és az egyes kamerák engedélyét dokumentálni a GDPR-nek való megfelelésért.

H.265 TÁMOGATÁS

Támogatás egyes kameramodelleknél és RTSP-nél

Minden jelenleg elérhető, H.265-öt támogató Axis kameramodell (M2026-LE, M3106-L MKII, M3106-LVE MKII, M3106-L) és Generic RTSP Driverrel konfigurált kamerák használhatók a H.265 kodekkel. A H.264-hez képest az újabb kodekkel jelentős sávszélességet és tárhelyet takaríthat meg.

ARCFELISMERÉS

Még pontosabb

Az iCAT Face Detection motorja szignifikánsan frissítve lett, így még pontosabban detektál, különösképpen az egyes személyek többszöri felismerését elkerülve. Még az is újdonság ezen a területen, hogy az ügyfelek megállási és figyelési idejét is ki lehet kalkulálni. Ezek az adatok hasznosak például a digitális reklámok esetén.

FRISSÍTETT ALAPRENDSZER

Frissítés a CentOS 7.5-re

A Netavis Observer 5.0 a frissített CentOS 7.5 operációs rendszeren alapszik. Ez a verzió még jobb UEFI- és hardvertámogatást tartogat. Továbbá a rendszer telepítése leegyszerűsödött, és elérhető grafikus varázsló segítségével is.

RENDSZERBIZTONSÁG ÉS -KEZELÉS

További javítások ezeken a területeken is

Az IT biztonság különösen hangsúlyos volt a Netavis Observer 5.0 fejlesztése során. A licencek rugalmasabban kezelhetők egyetlen szerverlicences, nagy és osztott helyszínes rendszereknél. A Rule Administration funkció is új képességekkel lett felruházva, nevezetesen a „Show window” és „Show view” műveletekkel.  A Netavis Observer 5.0 további apróbb újdonsági közé tartozik a számlálás irányát jelző nyíl az iCAT vonalaknál, egy új rendszeresemény figyelmeztető, amikor a kívánt rögzítési időperiódus nem érhető el tárhelylimit miatt, és a felhasználói csoportok PTZ jogosultságai mostantól konfigurálhatók Active Directory felhasználókhoz.

 

További információkért elolvashatja az Observer Productsheet 5.0-t, vagy a minden elérhető funkcióra kiterjedő Observer 5.0 Full Feature Listet. A Netavis Observer 5.0 bejelentését közlő hírt elolvashatja a Netavis weboldalán.