A régi Milestone kiadások lassan nyugdíjba vonulnak

A világ legelterjedtebb videomenedzsment szoftverének, a Milestone XProtectnek, ez év február 5-én jelent meg legújabb verziója, a 2019 R1, amelynek újdonságairól itt írtunk. Ez az új verzió még az összes jelenleg támogatott kiadáshoz megjelent (az ingyenes Essential+-tól a Corporate-ig).

Azonban az Express és Professional kiadásoknak (a nem pluszosaknak) előre láthatólag a végső verziója a 2019 R2 lesz, és az utolsó device pack is az végső verzióval egyidőben, 2019. júniusában fog hozzájuk megjelenni, így az újabb eszközök támogatása már kérdéses lesz. Onnantól kezdve egy öt éves karbantartási periódus következik, de amikor ez véget ér, akkor már nem fognak szerepelni a Milestone portfóliójában, így ezután már semmilyen módon nem lesz hozzájuk támogatás és biztonsági frissítés sem.

A többi kiadás, név szerint az Essential+, Express+, Professional+, Expert és Corporate, továbbra is kapni fog új verziókat és device packeket, bennük rengeteg újdonsággal, és a legújabb eszközök támogatásával.

További információkat a Milestone weboldalán talál.
A Milestone termékek életciklusai.